Nyheter.

20200407

Vi byter logotyp

Sedan 2015 har vi haft vår tidigare klädsel, men nu svidar vi om och förnyar vår logotyp. Vi befinner oss i en spännande förändringsfas där vi allt mer blir en helhetsleverantör av tjänster och produkter inom marknadskommunikation. Det är mot denna bakgrund som vi moderniserar och förtydligar vårt uttryck. Det är innehållet som räknas. Vi har en ny logotyp men du möter samma människor.

Globen finns i den tidigare logotypen. Genom att behålla globformen finns ett element som våra kunder redan känner till och kopplar samman med Infoservice. Men vi förändrar och förenklar formen så att den kan representera fler delar. Den nya globen ger tankar kring rörelse, något rullande, en värld som vi är en del av och där man kan nå kunder överallt.

Den blå färgen är samma som vi redan primärt använder och den fanns i vår tidigare logotyp. Färgen står för stabilitet och trygghet. Gult förknippas med ljus och värme. Den representerar optimism, glädje och energi. I vår logotyp står gult för det glada tilltalet och den lättsamma tonen som finns på Infoservice.

20200319 – Nyhetsbrev

Vår ateljé blir Byrån

Vi byter namn på vår ateljé och kallar den nu för Byrån. Vi har breddat vår kompetens och kan erbjuda fler tjänster inom kommunikation. Tryck eller digitalt, logotyper, broschyrer, hemsidor eller aktivitetsplaner, vi hjälper dig med stora projekt och små uppdrag.

20200319 – Nyhetsbrev

Att trycka en bok passar även för mindre företag

Att trycka en bok är inte något som bara är förunnat stora bokförlag. Med den tekniska utvecklingen i tryckeribranschen trycks idag böcker av privatpersoner, mindre bokförlag, företag och organisationer. Kostnaden hänger som alltid ihop med upplaga och med vilken kvalitet på slutprodukten som man vill ha. Ska man trycka en bok i en mindre upplaga, t ex 300 exemplar, kommer förmodligen digitaltryck vara billigare, vill du ha en större upplaga blir offsettryck billigare. Det blir också väldigt mycket billigare att producera en pocket-bok än en bok  med hårda pärmar. Så tänk noga igenom hur din bok ska läsas och användas – där kan du ta vår hjälp om du vill göra en bok.

Vi trycker andra upplagan av Allt du behöver veta om aktier

Vi har genom åren gjort många bokproduktioner. Och det är extra roligt att vi nu ha fått trycka andra upplagan av ”Allt du behöver veta om aktier” skriven av Ingvar Karlsson, lektor i företagsekonomi. Det är en inbunden bok tryckt i 2000 ex. Den första upplagan tryckte vi 2010.

20200319 – Nyhetsbrev

Miljövänliga profilprodukter

De profilprodukter ditt företag väljer ska säga något om vad ni står för. Istället för att välja något som är ”kul just nu” är det troligen bättre att välja en produkt som kommer att användas under lång tid. Inte minst är detta en viktigt aspekt när hållbarhet blir en del av valet. Och det är något vi märker i de förfrågningar vi får.

Tygkassar levererar

Tygkassar blir allt mer populära som ett alternativ till plastkassar och med sitt slitstarka material kan de återanvändas om och om igen. Skulle tygpåsarna bli lite smutsiga så går det ofta utmärkt att tvätta dem på låg temperatur. Tygkassar är populärt och finns tillverkade i material som är återvunnet av PET-flaskor. Kassar i ekologiskt odlad bomull finns det också gott om att välja bland.

Även kläder kan vara lite snällare

Även när du ska välja profilkläder kan du göra miljömedvetna val. Det finns t ex en keps av återvunna PET-flaskor eller
T-shirts av 100% återvunnen bomullsfibrer.

Många alternativ till plast

Pennor är en klassisk profilprodukt där alternativ till plast får ta allt mer plats i produktutbudet. Det kan t ex vara  återvunnen kartong, halm eller PLA-plast som bryts ned om det skulle hamna i naturen.  

Bambu är både bra och snyggt

Bambu är ett material som kan användas i allt från kläder till pennor och som material till lunchlådor. Dels blir det ofta snyggt men det är ett material som också kan ha positiv miljöpåverkan. När bambu växer så omvandlar den mer koldioxid till syre jämfört med de flesta andra växter. 

20200319 – Nyhetsbrev

Trycktrenderna 2020

Snabbare beställningar, mer personalisering, mindre upplagor och smarta enkla web-to-print-lösningar. Vi listar några trender för 2020.

1. Mer personalisering

Personalisering är inte krångligt och efterfrågan på personaliserade trycksaker fortsätter att växa. Smidiga tekniska lösningar som gör det möjligt för alla att göra personifierade produktblad eller kundanpassade säljfoldrar. Och allt går att personifiera både affischer, reklamblad och inbjudningar.

2. Större flexibilitet

Maskiner med nya funktioner ger större flexibilitet och när tekniken utvecklas kan du som beställare räkna med kortare väntetider och fler möjligheter att få fram marknadsföringsmaterial. Sånt som tidigare varit kostsamt eller tidskrävande blir billigare och kan produceras snabbare.

3. Enklare design 

Minimalismtrenden inom formgivning håller i sig och med förenklade designer blir det också färre problem vid tryck. Standardformat på papper och enklare färghantering hjälper till att göra produktionen enklare och leveranserna snabbare.

4. Beställ på nätet

Att köpa trycksaker på nätet är ingen nyhet, men vi ser en tydlig trend i att intresset för företagsanpassade shoppar blir fler. 

5. Bättre för miljön

Print On-demand är bättre för miljön då du bara får det material och de antal ex du behöver och att du får det printat just när du behöver det. 

20200131 – Nyhetsbrev

Vi producerar för Victoria’s Secret

Nu kan vi mycket stolt berätta att det Grekiska bolaget Amarla väljer Infoservice som leverantör av butiksexpo till 15 Victoria’s Secret butiker i Norden och norra Europa. Amarla är en av de största aktörerna inom retail i Europa, Mellanöstern och Afrika. Vi har jobbat stenhårt och är mycket stolta över att leva upp till de högt ställda kvalitetskraven.

Varje vecka producerar och skickar vi ut butiksexpo för kedjans stora och små kampanjer. Det handlar bland annat om affischer, ljuslådematerial och hyllexponering. Allt tryckt expomaterial som finns i butikerna produceras hos oss här i Kalmar och arbetet omfattar förutom produktion även projektledning och originalarbete.

20200131 – Nyhetsbrev

Heta trender inom profilreklam

Nordic Profile Fair är en branschmässa för företag som jobbar med profilreklam. Vi besökte mässan och tittade på vilka trender som gäller för det kommande året.

Miljö, miljö, miljö

Miljömedvetenheten boomar verkligen och framförallt är det slutkunden som ställer krav på en större miljömedvetenhet när hållbarhet blir en del av marknadsföringen. Vi såg t ex en t-shirt av 100 procent återvunnen plast. Även för enklare produkter så som pennor går miljöhänsynen allt längre. Vår pennleverantör Ingli, presenterar ett miljöanpassat sortiment med pennor som tillverkas av material med mindre miljöpåverkan. De är pennor som tillverkas av plast som blandats med vetehalm, plast som biologiskt nedbrytbar, plast som är återvunnen och pennor tillverkade av returpapper. Ett annat exempel är ballonger tillverkade av naturgummi som förmultnar i naturen. Ett annat spännande exempel är flasktillverkaren [eau]bottle som gör snygga flaskor som kan hålla både värme och kyla och där korken är tillverkad till 65% av återvunnen plast som rensats ur haven. Varje såld flaska är dessutom med och finansierar vattenbrunnar i Afrika och flaskan märks med GPS-koordinater till den aktuella brunnen.

Och så en hel del teknik

Teknikprodukter och mobiltillbehör är förstås också även het del av profilmarknaden. Vi såg flera exempel på så kallade Syncstop, en USB-plug som förhindrar att någon kan komma åt data från din enhet om du laddar den på t ex en publik laddningsstation. Webcam cover är ett annat exempel där du kan täcka objektivet till din mobiltelefon eller dator och bara öppna den när du ska ta en bild. RFID-blockerande kort är också något som flera leverantörer visar upp. Det är ett kort som skyddar mot att någon ”läser av” dina kreditkort direkt i plånboken.

20200131 – Nyhetsbrev

Schyssta skor för dig som ställer krav

Skyddsskor är inte bara något som knegare har på fötterna. Skor som man ska gå långt med kan man ställa krav på.

Slipp en spik i foten

Skyddsskor används för att förhindra skador och de är alltid försedda med en skyddståhätta som kan klarar belastning. Yrkesskor har däremot inte skyddståhätta, men har andra egenskaper t ex spiktrampskydd eller antistatiska egenskaper.

Hos oss hittar du Solid Gear

Vi har nu inlett ett samarbete med Hultafors Group som äger varumärket Solid Gear och är återförsäljare av deras skyddsskor. Solid Gear jobbar med moderna material vilket betyder att säkra skor inte är det samma som tunga skor. En säker sko kan lika gärna vara en lätt och sportig sko. Kontakta oss om du vill veta mer.

20191212 – Nyhetsbrev

Snabbare och snyggare – mer tryck för pengarna

Vi är i full färd med att förnya vår maskinpark. Vår nya printer, Canon Colorado, för storformat jobbar med högre kvalitet och hastighet än vår tidigare maskin. Ut kommer affischer, ljuslådefilm, folie och mycket mer med en kvalitet som imponerar även på oss. Vi är stolta att få leverera butiksmaterial till bland annat LjusExperten. Nyfiken på vad vi kan göra för ditt företag? Hör av dig!

20180611

DR, butiks-TV och banners för Audio Video

Infoservice älskar att jobba med olika kanaler och med Audio Video har vi möjlighet att göra just det. Vi hjälper hemelektronikkedjan, som har ett hundratal butiker runt om i landet, med formgivning och innehåll för alla centrala DR och adresserade VIP-utskick. Vi tar hand om och skapar innehåll till kedjans butiks-TV och gör annonser för digitala kanaler. Helt enkelt en salig blandning av roliga uppdrag inom kundkommunikation.

20180413

Snygga väggar på Guldfågeln arena

Till den allsvenska säsongen 2018 fick vi äran att lyfta fram gamla KFF-profiler på några av väggarna på Guldfågeln arena. Ett väldigt roligt jobb tyckte vår VD Stefan som fick återse sina hjältar. Från Barometerns bildarkiv plockade vi ut och scannade bilder på KFF-legendarer som nu får pryda väggarna på arenans bar. Vårt ateljé gjorde ett snyggt jobb och våra duktiga montörer fick allt på plats. Tack och bock säger vi för uppdraget!

20180208

Slitstarka arbetskläder och (mycket) mer i EBC

Idag jobbar hela måleri- och golvkedjan Hagbloms, som finns på ca 20 orter runt om i Sverige, med vårt smarta beställningssystem Easy Brand Control. I systemet ligger allt från trycksaker till profil- och arbetskläder. Genom att samla allt material hos oss kan vi kvalitetssäkra färger i tryck och se till att materialet ser likadant ut på alla orter. De får all beställningsinformation till sin ekonomiavdelning, t ex vem som har beställt vad och till vilken kostnad. Efter beställning levereras produkterna till respektive beställare inom 5 arbetsdagar.

Vi jobbar bara med kläder som ska hålla

En dag på jobbet kan vara påfrestande. Därför jobbar vi med kvalitetsleverantörer så som arbetskläder från Blåkläder.

20180208

Storformat och skyltar till Kalmar FF

Vi är inte bara en stolt sponsor till Kalmar FF. Vi har dessutom glädjen att leverera allt från trycksaker till skyltar till sydöstra Sveriges bästa fotbollslag i herrallsvenskan. Egendesignade tapeter, graverade skyltar, tryck på glas, vepsystem är några av de produkter som vi levererat till Kalmar FF och arenan. Dessutom har vi monterat samtliga av Kalmar FF:s neonskyltar på utsidan av arenan. Under de kommande tre åren kommer vi fortsätta ha detta roliga uppdrag.

Print &
tryck

Vårt tryckeri kan hjälpa till med alla de trycksaker ditt företag behöver.

Profilreklam & arbetskläder

Vi håller koll på det bästa och de senaste trenderna inom profilreklam och profilkläder.

Skyltar &
storformat

Skyltar, fasadvepor, rollups, bildekor. Vår skyltverkstad får dig att synas.

Idé &
formgivning

Byrån hjälper till med formgivning av tryckt och digitalt material.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Lämna följande fält tomt

molnlagring av trycksaker och profilkläder

Vi lagrar dina trycksaker, profilkläder och expomaterial på nätet!

Gör det enkelt, var smart. Lagra dina egna trycksaker, tryckoriginal, märkta profilkläder, giveaways och mycket mer på nätet. Beställ när du behöver dem. Spara tid, lagerutrymme och kvalitetssäkra din profil.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Lämna följande fält tomt