Lämna material för tryck.

Lämnar du ofta material till tryck har du säkert full koll på färger och utfall. För den mindre vane har vi sammanfattat de viktigaste tipsen i en guide. Vi går igenom några saker du bör tänka på när du designar din trycksak och exporterar den till en tryckbar PDF-fil. Passa också på och ladda ner och installera vår ICC-profil och Joboption för en smidig tryckprocess.

Högupplöst PDF

När du exporterar ska du göra detta med så hög kvalitet som möjligt. Målet är att bibehålla all den information som tryckeriet behöver i en PDF-fil för att skriva ut dokumentet på rätt sätt. Välj därför vår Joboption Infoservice_PSO Coated v3. Med den här förinställningen konverteras färger till CMYK, färg- och gråskalebilder nedsamplas till 300 ppi och svartvita bilder nedsamplas till 1200 ppi. Den bäddar in deluppsättningar av alla teckensnitt och bevarar genomskinligheten för filtyper som klarar genomskinlighet.

Skärmärken

Om din trycksak ska ha utfall måste du ange att din tryckfärdiga PDF ska ha skärmärken. Skärmärken är de markeringar som anger var utfallet ska skäras bort. Skärmärken anger du då du exporterar din fil till PDF. Ange 3 mm utfall på de trycksaker du lämnar till oss.

Trycksaker produktkatalog
Trycker papper

Bilder

Bra bilder lyfter din trycksak. Och för att de bilder som du ska använda skall bli så bra som möjligt i tryck bör de hålla 300 dpi. För affischer eller banderoller som ska ses på avstånd kan du använda bilder med lägre upplösning exempelvis 120 dpi.

Hör av dig för trycksakstips!

Matt eller bestruket papper, matt eller blank laminering, stansning eller prägling, metallic-färger eller guld och silver? Vi finns bara ett telefonsamtal bort och ger dig gärna tips kring pappersval, utformning, färger och format. Allt för att du ska uppnå bästa slutresultat så kostnadseffektivt som möjligt. Titta gärna igenom vår nyhetssida. Där hittar du tips bland annat på hur du kan använda guld, silver och metallic i dina trycksaker.

Experthjälp!

Anette Silver, Kundansvarig Infoservice Kalmar

Anette Silver

Sälj / Kundansvarig

+46 (0)480-45 87 76
Mejla mig

Magnus Svalbring, projektledare säljare

Magnus Svalbring

Sälj / Kundansvarig

Mobil: 076-047 06 86
Mejla mig

Jenny Eberhardsson, Säljare Kundansvarig

Jenny Eberhardsson

Sälj / Kundansvarig

+46 (0)480 – 45 87 92
Mejla mig

Sofia Hansson, säljare, Infoservice i Kalmar

Sofia Hansson

Säljare

+46 (0)480 – 45 87 78
Mejla mig

Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, tips och kunskap direkt i din mejlbox!

Anmäl dig här!
Lämna följande fält tomt